Verlovingsshoot als Test

Is een verlovingsshoot absoluut verplicht meneer ?
Hoeveel gaat er van uw prijs af als we dat niet nemen ?
We hebben daar geen tijd voor meneer!

Dit zijn maar 3 voorbeelden van de vragen die we als trouwfotografen krijgen omtrent verlovingsshoots.
De antwoorden : Absoluut verplicht niet maar we zullen zeer sterk aandringen ; neen er is geen korting als jullie er toch van afzien ,geen tijd ? begin dan zeker niet aan kinderen(harsh but true).

Een verlovingsshoot bied ik persoonlijk altijd aan bij een offerte als test,niet tevreden dan heb je geen cent uitgegeven. Anderen als onderdeel van een pakket. Als professioneel fotograaf hebben we de sterke voorkeur tot een verlovngsshoot omdat dit DE perfecte manier is om elkaar te leren kennen. Hoe ga ik te werk, kan je me wel uitstaan,  kan ik jullie wel uitstaan, hoe gedragen jullie zich voor de camera,…. belangrijke zaken waar zowel jullie als ikzelf niet willen achterkomen op jullie trouwdag.

Het is tevens een van de vele oonderdelen die ons beroepsfotografen onderscheiden van de “ik-heb-een-dlsr-fototoestel-en-kan-huwelijken-fotograferen” daar we geen schrik hebben om niet bewerkte beelden te laten zien onmiddelijk na de shoot.
Geen tijd ? Het is geen fashion shoot. 15 minuten kan reeds genoeg zijn. Bij jullie in de buurt. In de buurt van 1 van jullie 2 zijn werk het kan allemaal. Een professioneel fotograaf kan van bijna alles iets interessant maken als achtergrond.

1 ding is zeker. Onderstaande shoot heeft geen 30 minuten geduurd maar het koppel is er wel zeker van de professionaliteit en waarom ze niet “nonkel bob” inhuren.