Photodays.be : de belgische fotobeurs voor pro’s

Gisteren, zondag, een bezoekje gebracht aan de fotobeurs voor professionelen op de brussels cart expo site.

Op de website was reeds te zien dat het geen mega grote beurs zou zijn maar daar hou ik wel van. Kleiner ,beperkt publiek, tijd voor een babbeltje te doen met iedereen, wat oude en nieuwe kennissen tegenkomen en met wat geluk nog iets nieuw ontdekken.

En zo was het ook.

Trouwalbums en andere

aangenaam verrast was ik om te zien dat de portugese producent van ondermeer trouwalbums floricolor.pt nu ook een belgische vertegenwoordiger heeft. Je moet weten dat de portugezen nogal dicht bij spanje liggen opd e wereldkaart wat er voor zorgt dat het woordje ‘mañana’ echt wel van toepassing is als je een account wil. (erna loopt alles echt prima). Het is een franstalige firma maar de mensen waarmee ik sprak konden allen een goed gesprek in het nederlands voeren.

meer info labojjmicheli.be

Nikon | Yes I AM

Toen was het tijd voor bij de vrienden van Nikon even langs te gaan. Maarten zag ons onmiddellijk en serveerde ons een lekkere cocktail. Of dit een tactische zet was weet ik niet maar een uur later stonden we er nog. Een discussie over de nieuwe Nikon D800 en D4 later en wat als trouwfotograaf nu te kiezen en het slijm dat uit de mond viel van het verlekkeren op jaja nog een cocktail en de D4. We mochten vrij onze gang gaan om met de D4 en D800 te spelen.De nieuwe WT-5A samen met de Nikon D4 testen in combinatie met de Iphone. Ik moet toegeven, ik was onder de indruk van de mogelijkheden,de snelheid en de afstand waarin alles nog perfect werkte maar dat ben ik ook van de prijs van de WT-5a spijtig genoeg een echte field/afstand test of als hij bovenin het sportpaleis hangt test was het natuurlijk niet.De D4 is duidelijk een werkbeest waarmee je al eens een potentiële dief een lap rond zijn oren mag geven.De tijd was te kort maar een test na de beurs werd ons aangeboden.  Nog even de nieuwe 85mm 1.8 lens testen wat op het eerste zicht een goed resultaat geeft. Snelle focus en messcherp.De DOF twijfel ik nog wat over of het is wat ik zoek of zou dit maar een excuus zijn om het geld nog even in mijn zakken te houden. Maarten jouw aanbod om ze eens ten gronde te testen ga ik dan ook graag aan. You can aspect a call my friend.

Fuji X-PRO1

fototoestel

Goed even overlopen naar Fuji want daar was Ioannis Tsouloulis aan zijn eerste werkdag bezig voor Fuji en die had een X-Pro1 in zijn zak zitten. Nu zit ik graag in iemand zijn zakken  maar nu mocht je dit letterlijk nemen.
Ik had nog niet de tijd gehad om enige reviews te lezen en was dan ook vrij van vooroordelen. Mijn eerste indruk is spijtig genoeg niet echt positief te noemen. Een mooi uiterlijk en leuke instelknoppen maar het is niet het toestel waarmee je rap intuïtief aan het wiel draait en weet dat je belichting goed zal zijn. Even enkele foto’s nemen met Filip Bunker als gewillig model gaf me een trage focus en zelf 2x een foute focus. Misschien lag het nog aan de cocktails van daarnet maar… neen het kon me nog niet overtuigen. Zeker niet wanneer men vertelde dat de prijs rond de 1700 euro ligt. Kuch daar kwam het kaasblokje terug omhoog. Ik test hem graag nog eens verder uit maar voorlopig is deze niet wat een pro zoekt.Daarvoor heb je betere alternatieven als de Lumix GX-1. Lees Bert stephani zijn review maar eens. 1000 euro meer voor net het zelfde , dan weet ik het wel.Zelf de Canon MKII komt dan in aanmerking (graptje).

Olympus – Mitsubishi

De mensen van olympus en mitsubishi hadden niet veel zin in een babbelje of was het omdat onze eerste vraag bij olympus was of je het water van die visbokaal ook even veel moest verversen en ze eten moest geven (zij die geweest zijn weten wel hoe dom de mop is maar toch…) en de nederlanders op de stand van mitsubishi het beu waren koffie te schenken? Spijtig want ik ben in de markt om een eventprinter te kopen.

 conclusie : een leuke namiddag en voor herhaling vatbaar.