Een vrije zondag = fun portret en fashion styled foto’s

Khiara_gray_fashion-_MAR9055-Edit

 

Een luie (normale) zondagnamiddag,geen plannen, een berg testkleren en accessoires in de koffer, een fototoestel en een vriendin in de buurt. Ik ben een planner, niet zo een die alles perfect wil op voorhand weten maar de ruwe lijnen, die moeten er zijn. Tijdens een fotoshoot is dat altijd een houvast waarnaar je kan terugkeren als je zonder inspiratie zit. Noem het het safety shot dat je maakt als je bedrijfsreportages maakt. Die hebben we zeker en dan zien we wel waar we uitkomen en het leuk kunnen maken.
Laat een luie zondag nu net niet de grootte ik ga een mega portretshoot doen en ik weet alles op voorhand dag zijn. Er staat ergens geschreven dat zondag een rustdag is en dat misbruiken we graag als het ons goed uitkomt.

Geen plannen, geen vooropgestelde minimumresultaten. Als model heb je daar natuurlijk niet veel aan dus dan toch maar enkele heel ruwe lijnen.

Zij : geen zin om veel van outfit te veranderen
Ik : geen zin om veel fotomateriaal te versleuren en te regelen.

Zij : oke. 1 outfit verschillende accessoires en daar proberen we zoveel mogelijk combinaties mee te maken die verschillende look& feels geven. Van portret tot fashion styled.
Ik : oke 1 lichtsetup en ik zie hoe veel ik er mee kan. Van portretfotografie naar fashionfotografie in 1 beweging. Kan het ?

Zij : oke ik blijf op 1 vaste plaats
Ik : awel ik dan ook. Jij lui ik ook.

Wij : deal lets go.

Zij : wel snel een basis make-up
ik : koffieeeee time woehoe.

Zo, telma en stadler waren klaar. hup met de geit.

O ja locatie ? ach gewoon rijden en we zien wel. Alles is een fotolocatie. Zelf de E40 is dat tegenwoordig, rijden doen we er toch niet meer. Wat zou de boete hiervoor zijn ? GAS ? Ach wat we natuurlijk bedoelen is dat een fotolocatie soms eenvoudiger is dan dat ene haakje (van die halsketting natuurlijk) los krijgen dan dan de vraag hoe krijg je een olifant in een frigo.

Zo was het idee geboren. 1 model – 1 outfit –  2 lights – 1 position. Haal het meeste uit wat je hebt.

Ik moet bekennen, toen het zwarte beest eindelijk begon te werken en die spieren wakker werden heb ik bedrogen. Ik daag mezelf altijd graag uit om toch eens vanuit een andere positie te fotograferen binnen de zelfde opstelling en setting.

Techisch : Iso en diafragma en flitsers vast manueel ingesteld, enkel gespeeld met de sluitertijd om de verschillende looks te bekomen. Foto’s hebben nabewerling gekregen in Lightroom om nog meer de verschillen en mogelijkheden naar boven te brengen.

“Styling” : Stijn Vandenbussche”Make-up” : ja ik ook

 

 

Khiara_gray_fashion-_MAR8894

Khiara_gray_fashion-_MAR8900

Khiara_gray_fashion-_MAR8907

Khiara_gray_fashion-_MAR8913

Khiara_gray_fashion-_MAR8931

Khiara_gray_fashion-_MAR8943

Khiara_gray_fashion-_MAR8965

Khiara_gray_fashion-_MAR8952

Khiara_gray_fashion-_MAR9122-Edit

 

Khiara_gray_fashion-_MAR9179

 

Khiara_gray_fashion-_MAR9011-Edit-2

 

Khiara_gray_fashion-_MAR9027-Edit

Khiara_gray-_MAR8988

Dank aan Khiara Gray voor model te zijn.

Conclusie : zijn we er in geslaagd om met de zelfde elementen portretbeelden te maken en ook fashion beelden. Daar kon ik zelf niet over oordelen. Gelukkig zijn er toffe collegas die dit wel wouden doen. Een ervan is een editor voor fashion magazines. De ene foto vond hij maar niets maar wel portret-achtig en de andere als je er wat tekst bij dacht (merk en dergelijke) dan zou het nog een reclame foto kunnen zijn voor een kledingmerk.
Dus geslaagd ? Niet belangrijk want weet je, het was een luie zondag en luie zondagen zijn er om dingen uit te testen en te gokken en simpele dingen te doen.